A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Igazi olasz gnocchi sok gombával és csirkével: a tésztát sem nehéz elkészíteni


A házi gnocchit többféle szósszal kínálhatod, de gombás-csirkés feltéttel igazán ínycsiklandó.


Ha tényleg jó gnocchit szeretnél enni, fontos, hogy magas keményítőtartalmú krumplit használj. Bár tovább tart elkészíteni saját kezűleg a tésztát, mint kifőzni a boltit, sokkal finomabb és kiadósabb lesz. Nem bonyolult, csak kicsit időigényes. A gnocchiból egyszerre nagyobb adagot is gyúrhatsz, mert jól bírja a fagyasztást. A gombás szószhoz maradék sült csirkét is rakhatsz.  

Hozzávalók 4 személyre:

Gnocchihoz
    80 dkg krumpli
    30 dkg liszt
    1 db tojássárgája
    2 dkg vaj
    1 kávéskanál só

Szószhoz
    25 dkg filézett csirkemell
    20 dkg gomba
    20 dkg spenót
    2 gerezd fokhagyma
    1 dl tejszín
    só
    bors
    olaj

Elkészítés:

A krumplit főzd meg héjában annyi sós vízben, amennyi bőségesen ellepi. Pucold meg, majd még melegen krumplinyomón törd át. Amikor teljesen kihűl, sózd meg, tedd hozzá a tojássárgáját és a vajat, majd apránként add hozzá a lisztet, és alaposan keverd el. Eleinte a tészta nagyon ragadós lesz, de, ahogy az utolsó adag liszttel is eldolgozod, szépen leválik az edény faláról. Ha mégsem, szórj hozzá lisztet. A lényeg, hogy ne legyen se túl lágy, se túl kemény. Tedd a tésztát egy deszkára, és még egyszer alaposan gyúrd át. Oszd kisebb gombócokra, ezeket sodord ujjnyi vastagságú hengerekre, és vágd fel kisebb darabokra. Villával még formázhatod. Lobogó, sós vízben főzd ki a gnocchit, majd szűrd le.
 
A csirkét szeld kisebb kockákra vagy csíkokra. Kevés olajon süsd meg, sózd és borsozd meg ízlés szerint, majd rakd hozzá a zúzott fokhagymát. A gombát és a spenótot is pucold meg, és vágd fel. Kevés olajon fonnyaszd meg, közben dobj rá sót és borsot, majd keverd hozzá a csirkét. Öntsd hozzá a tejszínt, és rottyantsd össze pár perc alatt, végül forgasd hozzá a gnocchit. Tálalás előtt még sajttal is megszórhatod.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések