Hirdessen itt

Egyszerű, egyedényes carbonara spagetti, ami után nem kell sokat mosogatni


Ripsz-ropsz elkészül, és ha figyelsz a tészta-víz arányra, fantasztikus lesz a carbonara spagetti.

Az olaszok egyik kedvenc tésztáját, a tojásos, szalonnás carbonarát mostantól még egyszerűbben elkészítheted. Csak rakj mindent egy nagy edénybe! A tésztából kioldódó keményítőtől még krémesebb lesz a végeredmény. Nem mellékesen kevesebbet kell utána mosogatni. Ha főzés közben összetapad a tészta, feltétlenül adj még hozzá vizet. Arra is ügyelj, hogy ne ragadjanak le a hozzávalók.  

Hozzávalók:

    40 dkg spagetti
    10 dkg parmezán sajt
    7 dl húsleves vagy alaplé
    5 szelet bacon
    3 db tojássárgája
    2 gerezd fokhagyma
    2 teáskanál apróra vágott bazsalikom
    0.5 db vöröshagyma
    só
    bors

Elkészítés:

Az apróra vágott húsos szalonnát süsd a zsírjára, majd szedd ki a pörcdarabokat. Mehet az edénybe az aprított vöröshagyma, kicsit később a zúzott fokhagyma, és süsd addig, amíg elkezd színesedni. Tedd hozzá a spagettit, és öntsd fel a levessel.
 
Közepes lángon főzd 15 percig, közben kevergesd, és sózd, borsozd ízlés szerint. A tojásokat verd fel villával, majd keverd össze a reszelt sajttal. A főzési idő vége felé öntsd a tésztához. Amikor a spagetti magába szívja az összes folyadékot, húzd le a tűzről, és bazsalikommal megszórva kínáld.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések