Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szaftos, fűszeres csirkemell körtével sütve: egyszerre sós és édes


A csirkemellet könnyű kiszárítani. Ha borral locsolgatod, lédús körtével sütöd, finom omlós lesz.

Az ősz kedvenc gyümölcsei, a szilva, a barack, az alma mellett a körte is remek hússal párosítva. A csirkemellet locsold meg borral, hisz az fellazítja a szerkezetét, így a fűszerek jobban átjárják. Nagyon gyorsan elkészül, és munka is alig van vele.

Hozzávalók:

    70 dkg csirkemell
    3 db körte
    1 dl bor
    1 teáskanál fahéj
    1 késhegynyi kömény
    5 szál petrezselyem
    só
    bors
    szezámmag

Elkészítés:

A húst mosd meg, majd ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, köménnyel. Hámozd meg a körtéket, távolítsd el a magházat, és szeleteld fel. Egy tűzálló edényt kenj ki zsiradékkal, és rakd bele a csirkemelleket. Tedd rájuk, melléjük a körteszeleteket.
 
Locsold meg a csirkemellet borral, még kevés vizet is önthetsz alá. Fedd le fóliával, told forró sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 40 percig. Ha a hús puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le a fóliát, hintsd meg fahéjjal, szezámmaggal, és pirítsd meg. Petrezselyemmel megszórva kínáld. 


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések