Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fűszeres, fokhagymás szűzérmék baconbe tekerve: szinte szétomlik a szádban


Ha a hétvégi étkezésnek megadnád a módját, süss szűzérméket baconbe tekerve! A fűszeres páctól az omlós hús még finomabb lesz.

A sertés legjobb része a szűzpecsenye, amiből nem nehéz fenséges ételt varázsolni. Nem zsíros, viszont jól elkészítve fantasztikusan omlós. Ha baconbe tekered, pácolod, és nem sütöd túl, biztosan nem szárad ki. Sütőben, serpenyőben, sőt grillen is egyszerűen elkészítheted.

Hozzávalók:

    60 dkg szűzpecsenye
    15 dkg szeletelt bacon
    2 gerezd fokhagyma
    3 evőkanál olaj
    1 ág rozmaring
    só
    bors

Elkészítés:

A szűzpecsenyét alaposan mosd meg, ha van rajta hártya, távolítsd el éles, hegyes késsel. Vágd négy-öt centi vastag szeletekre, azaz érmékre, és semmiképpen ne klopfold. Keverd össze az olajat sóval, borssal, préselt fokhagymával, majd kend be vele a hússzeleteket. Érdemes egy-két órán át pácolni is.
 
Tekerd körbe az érméket baconszeletekkel, és rendezd zsiradékkal kikent tepsibe. Öntsd a húsra a maradék fűszeres olajat, tedd rá a rozmaringot, és told 180 fokos sütőbe. Süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Közben forgasd meg a szűzérméket, hogy egyformán piruljanak. Serpenyőben, kevés olajon vagy grillen is sütheted. Ebben az esetben a szűzérmék oldalanként körülbelül négy-öt perc alatt sülnek meg.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések