A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sonkával, mozzarellával töltött csirkemell: ropogós bundában még finomabb


A sajttal, sonkával töltött csirkemell igazi klasszikus, amit azért egy-két praktikával változatossá is tehetsz.

A különféle töltött, bundázott csirkemellek megunhatatlanok. Ha a zsemlemorzsába reszelt parmezánt is szórsz, a szokottnál is finomabb lesz. Mivel nem kell pácolni, gyorsan elkészülsz vele. Hétköznapra és nagyobb családi alkalmakra is kitűnő választás. A hagyományos köretek mellett jól illenek hozzá a párolt és a sült zöldségek is.  

Hozzávalók:

    4 db csirkemellfilé
    15 dkg sonka
    15 dkg mozzarella
    15 dkg liszt
    15 dkg zsemlemorzsa
    5 dkg parmezán
    3 db tojás
    só
    bors
    olaj a sütéshez

Elkészítés:

A csirkemelleket alaposan mosd meg, és itasd le róluk a nedvességet. Ízlés szerint szórd meg sóval és borssal. Oldalt vágd be mindegyiket úgy, hogy ne szeld ketté őket. Hajtsd ki óvatosan, és klopfold ki egy kicsit, majd töltsd meg mozzarellával és sonkával. A csirkemelleket tűzd össze hústűvel vagy fogvájóval, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.
 

Panírozd be a húst a hagyományos módon. Tehát forgasd meg előbb lisztben, majd villával felvert tojásban, végül a reszelt parmezánnal elkevert zsemlemorzsában. Rakd forró olajba, és süsd meg minden oldalát aranybarnára körülbelül öt-öt perc alatt. Szedd papírtörlőre, majd csepegtesd le. 


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések