A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Körte leveles tésztában sütve: fűszeres szirupban párolódik puhára a gyümölcs


A fűszeres körte leveles tésztában sütve nemcsak mutatós, hanem mennyei őszi csemege is, amit képtelenség elhibázni.

A leveles tészta felhasználásának csak a képzelet szabhat határt. Csomagolj bele körtét, és süsd meg roppanósra! Ha a gyümölcsöt fűszeres lében párolod, még izgalmasabb lesz a végeredmény. Hidegen is, melegen is rendkívül finom, és még másnapra is megmarad a formája. Melegebb napokon érdemes hozzá fagyit is kínálni.

Hozzávalók:

    1 csomag leveles tészta
    15 dkg cukor
    4 db körte
    7 dl víz
    1 rúd fahéj
    5 db szegfűszeg
    0.5 db citrom
    1 db tojás a kenéshez


Elkészítés:

A vizet öntsd egy lábosba, add hozzá a cukrot, a citrom levét, a szegfűszeget és a fahéjat. A körtéket hámozd meg, de a szárát hagyd meg. Rakd a szirupba, és párold benne a körtét 10-15 percig. Közben forgasd a gyümölcsöt, hogy egyformán puhuljon.  
 

Ha szükséges, a leveles tésztát olvaszd ki szobahőmérsékleten, és lisztezett felületen nyújtsd ki. Derelye- vagy pizzavágóval vágj hosszú, keskeny csíkokat, és óvatosan tekerd a körte köré. Felülről lefelé haladj, és a tésztát mindenképpen rögzítsd a körte szárához, különben összecsúszik. Az egyes csíkokat pedig rögzítsd egymáshoz, ha nem érik körbe a körtét. Ezt a műveletet a legjobb már a sütőpapírral kibélelt tepsiben végezni, hogy ne kelljen mozgatni a gyümölcsöt. Ha marad ki tészta, abból formázhatsz levelet. Kend meg a tésztát felvert tojással, és 190 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. 


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések