A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Saját számlájára utaltatta adótartozásos fegyverneki cége bevételeit


A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt egy Fegyverneken élő 52 éves férfi ellen, költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmény miatt.


A büntetőper részleteiről dr. Nagy Lajos, a megyei főügyészség helyettes szóvivője informálta hírportálunkat.

A vád szerint a férfi fegyverneki székhelyű cégével szemben ez év február 24-ig több mint tíz éven át folyt végrehajtási eljárás kifizetetlen adótartozások miatt. Ennek során a Nemzeti Adó- és Vámhivatal több mint hetven alkalommal terhelte azonnali beszedési megbízással (inkasszóval) a betéti társaság (bt.) bankszámláját.

A cégvezető tudta, hogy a gazdasági társaság bankszámlájára érkező bevételekhez nem juthat hozzá, mert az inkasszók miatt a számlavezető bank az adóhatóságnak továbbítja azokat. Ezért a férfi elhatározta, hogy a bt. bevételeit elorozza az adóhatóság elől úgy, hogy a saját lakossági folyószámlaszámát tünteti fel az üzleti partnerei részére kiállított céges számlákon, és arra kéri az átutalásokat.
Hirdetés

A cégvezető 2013. januárjától kezdődően, négy éven át, összesen tizenhatmillió-hétszázezer forint céges bevételt utaltatott át a félrevezetett üzleti partnereivel a saját folyószámlájára. Ráadásul a férfi az így megszerzett céges bevételek eltitkolása miatt úgy tüntette fel cége könyvelésben a számlákat, mintha az üzletfelei nem fizették volna ki azokat.

A járási ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság, tárgyalás mellőzésével, felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki a vádlottal szemben. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések