A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Három betörés után kaptak el egy szolnoki férfit


A Szolnoki Rendőrkapitányság őrizetbe vett egy szolnoki férfit, aki több vagyon elleni bűncselekménnyel gyanúsítható.


2020.szeptember 7-én a gyanúsított Szolnokon egy lakóház szúnyoghálójának kiszakításával bement és onnan laptopot, 1.500 Ft-ot és egy telefon külső akkumulátort lopott el, összesen 94.000 Ft értékben, mely kár nem térült meg – tájékoztatta hírportálunkat a megyei főügyészség sajtószóvivője.

2020. augusztus 31-szeptember 8. közötti időben Szolnokon egy társas ház melléképületének falát bontotta meg, innen szerszámokat, edényeket vitt el 30.000 Ft értékben.

2020. október 22-én a dél körüli órákban Szolnokon ablak befeszítésével ment be egy lakóházba és ott elvitelre összekészített különböző tárgyakat, így ékszereket, dísz- és műszaki tárgyakat összesen 1.200.000 Ft értékben. Ekkor azonban a sértett hazaért, emiatt a gyanúsított, hátrahagyva az összekészített holmikat, gyorsan elhagyta a helyszínt.

Az ügyeletes ügyész lopás bűntette és más bűncselekmény miatt indítványt tett a nyomozási bírónak a gyanúsított letartóztatására.

Az indítvány szerint a gyanúsított többszörösen büntetett személy, ezért a gyanúsítottal szemben fennáll a bűnismétlés veszélye. A gyanúsítottat a hatóság csupán körözés alapján tudta elfogni, mely alapján feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóság elől megszökne, elrejtőzne.

Az indítvány alapján a Szolnoki Járásbíróság 2020. október 24-én elrendelte a gyanúsított letartóztatását egy hónapi időtartamra. A végzés ellen a gyanúsított és védője jelentett be fellebbezést, így az ügyben a másodfokú döntést a Szolnoki Törvényszék hozza majd meg.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések