A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csaknem egy éven át az egyik legkeresettebb bűnöző volt, majd egyszer csak besétált a rendőrségre


A nyomozó hatóság nem vette őrizetbe a gyanúsítottat, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését.


Csaknem egy éven át a hazai top 50-es körözési listán szerepelt az az ukrán–magyar állampolgárságú férfi, aki a gyanú szerint még tavaly októberben felbérelt két férfit, hogy egy záhonyi határrendész lakása elé tegyenek egy koszorút, amire halálos fenyegetésű szalagot tűztek.

Pár nappal ezelőtt vettük észre, hogy a 38 éves A. V. már nem szerepel a legkeresettebb bűnözők lajstromában, ezért rákérdeztünk, mi történt vele.

Megjelent a rendőrségen

– A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság tavaly október 26-án belföldi elfogatóparancsot adott ki az ukrán–magyar kettős állampolgár ellen, majd miután az nem vezetett eredményre, a nyomozási bíró tavaly november 15-én európai és nemzetközi elfogatóparancsot is kibocsátott. A férfi azzal gyanúsítható, hogy rávette magyar állampolgárságú társát arra, hogy egy vele szemben intézkedő rendőr törzsőrmester háza előtt helyezzen el egy olyan koszorút, melynek feliratán a rendőr halálára utalnak – válaszolta megkeresésünkre dr. Szilágyi Laszló, a megyei főügyészség sajtószóvivője, és megjegyezte: a magyar férfi még egy személyt bevont az ügybe.

– Az ukrán–magyar kettős állampolgár szeptember 8-án a védőjével önként megjelent a rendőrségen, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozó hatóság nem vette őrizetbe a gyanúsítottat, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését, így az ügyészség sem indítványozta a letartóztatását.

 – A férfi egyébként egy magyarországi lakcímet is megjelölt, ahonnan szükség esetén be­idézhető. A törvény szerint a hivatalos személy sérelmére elkövetett zaklatás bűntette miatt három évig terjedő szabadságvesztés szabható ki – tette hozzá az ügyészségi szóvivő.

Folyamatban van a nyomozás

A Nyíregyházi Törvényszék kérdésünkre azt közölte, hogy F. R. elsőrendű gyanúsított letartóztatását a Mátészalkai Járásbíróság 2020. február 21-én megszüntette és elrendelte bűnügyi felügyeletét, amit a Vásárosnaményi Járási Ügyészség május 5-én szüntetett meg. B. Z. másodrendű gyanúsított letartóztatását a Mátészalkai Járásbíróság február 26-án megszüntette és elrendelte azonnali szabadlábra helyezését. A gyanúsítottak jelenleg szabadlábon vannak, de az ügyben a nyomozás folyamatban van – tájékoztatott dr. Resán Dalma sajtószóvivő.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések