Már egy kevéske rum feldobja a legegyszerűbb süteményt is, a gesztenyéhez különösen illik. Ez a muffin elronthatatlan.
Ha valami igazán finom, mégis gyorsan elkészíthető édességre vágysz, vagy vendégeket vársz, ősszel és télen a rumos-gesztenyés muffin tökéletes választás. Alig 30 perc alatt megvan, összeállítása egyszerű, az ízének pedig képtelenség ellenállni. Bolti masszából is tökéletes lesz.
Hozzávalók:
* 25 dkg gesztenyemassza
* 10 dkg vaj
* 5 dkg cukor
* 3 db tojás
* 3 evőkanál liszt
* 1 evőkanál rum
* 1 csomag sütőpor
* 1 csipet só
Elkészítés:
A puha vajat rakd egy tálba, keverd jó habosra a cukorral, a tojásokkal és a rummal, dolgozd hozzá a sütőporral és sóval vegyített lisztet, majd a villával átnyomkodott gesztenyemasszát. Dolgozd simára a tésztát.
A muffinsütőt béleld ki papírral, ezekbe oszd el egyformán a masszát. Süsd 180 fokos sütőben körülbelül 20 percig. Teszteld, mielőtt kiveszed a sütőből. Szúrj egy hústűt a masszába, ha nem lesz ragacsos, biztosan átsült. Díszítheted főtt vagy sült gesztenyével is.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések