A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi sajtos, sós mini perecek: hosszú ideig nem szárad ki a tészta


A sajtos-sós mini perecek tésztája pofonegyszerű, nem kell keleszteni, dagasztani, és szaggatóval a formázás sem macerás.


Ha szereted a sós, bolti perecet, akkor a házi változatot se hagyd ki! Könnyebb elkészíteni, mint gondolnád, főleg kiszúróval. Tökéletes nassoláshoz, de a vendégek is egymás után fogják kapkodni. Sokféle sajtot használhatsz, a cheddar és a füstölt különösen jó ízt ad neki. Érdemes a tetejére sós réteget is kenni.

Hozzávalók:

A tésztához
* 50 dkg liszt
* 25 dkg vaj
* 5 evőkanál tejföl
* 20 dkg sajt
* 1 csomag sütőpor
* 2 teáskanál só
* 1 db tojás
* egész kömény

A tetejére
* 2 evőkanál liszt
* 1 evőkanál só
* víz

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sóval és a sütőporral, majd morzsold össze a hideg, felkockázott vajjal. Amikor elég morzsalékos, add hozzá a tejfölt, a tojást és a reszelt sajtot, majd jól gyúrd össze. Rugalmas, de nem túl ragacsos tésztát kell kapnod. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe egy órára.

Pihentetést követően a tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki fél centi vastagra, majd szaggatóval szúrd ki a kis pereceket. Sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsibe, megszórhatod még köménnyel, és 180 fokon süsd körülbelül 15-20 percig.

A tetejére a sót és a lisztet keverd el annyi vízzel, hogy folyékony állagú masszát kapj. Mikor a perecek kezdenek színesedni, locsold meg a keverékkel, és süsd még pár percig.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések