A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rozé kacsamell karamellizált fügével: így finom szaftos marad a hús


Az ízes, szaftos kacsamell remekül párosítható zamatos, édes fügével.


A kacsamell jól elkészítve fejedelmi fogás. Különösen, ha úgy sütöd meg, hogy a belseje még rózsaszín, kívül pedig ropogós. Nagy előnye, hogy nem kell órákig a sütőben puhítanod. A fűszerezést se vidd túlzásba! Kínálj hozzá karamellizált fügét, így mindenki megnyalja utána mind a tíz ujját.

Hozzávalók:

* 4 db kacsamell
* 8 db füge
* 2 evőkanál cukor
* 2 ág rozmaring
* só
* bors

Elkészítés:

A kacsamellet mosd meg, itasd le róla a nedvességet, ha szükséges, a hártyákat távolítsd el. A bőrét irdald, azaz sűrűn vagdosd be. Figyelj, hogy a húsába ne vágj bele. Ízlés szerint szórd meg sóval, borssal. Egy serpenyőt forrósíts fel, és rakd bele a kacsamellet a bőrös oldalával lefelé, és nagy lángon süsd oldalanként három-három percig. Zsír nem kell alá, mert épp elég kisül belőle.

Tedd át a húst egy tepsibe a bőrös felével felfelé, szórd rá a rozmaringot. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 15 percig. Ezt követően vedd ki a sütőből.

Egy serpenyőbe szórj két evőkanál cukrot, és kezdd melegíteni, majd amikor már színesedik, önts hozzá fél deci vizet. Ha szép aranybarna, rakd bele a megmosott, feldarabolt fügéket, és kevergetve süsd pár percig.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések