A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogósra sült, fűszeres brokkoli: kiváló köret a hizlaló krumpli helyett


A sült brokkolinál aligha lehet egyszerűbb köretet készíteni! Ráadásul sokkal egészségesebb, mint a krumpli.


A brokkoli talán sütve a legfinomabb. Nem kell túlbonyolítani, hisz néhány egyszerű fűszerrel felturbózva is isteni. Tökéletes köret lehet sültek mellé, de a maradékot akár tésztával is összekeverheted. Diétázók, fogyókúrázók könnyen beilleszthetik az étrendjükbe.

Hozzávalók:

    1 fej brokkoli
    5 gerezd fokhagyma
    2 evőkanál olívaolaj
    1 teáskanál citromlé
    1 mokkáskanál kömény
    1 kávéskanál pirospaprika
    só
    bors

Elkészítés:

A brokkolit mosd meg jó alaposan, majd szedd rózsáira. Keverd össze az olívaolajat sóval, borssal, köménnyel, citromlével. A brokkolikat terítsd szét a tepsiben, rakd rájuk a fokhagymagerezdeket, és locsold meg a fűszeres keverékkel. Figyelj, hogy mindenhova jusson.

Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Amikor a virágok elkezdenek pirulni, vedd ki a sütőből. Tálalás előtt még pirospaprikával is megszórhatod.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések