Ennél kényelmesebb nem is lehet az ebédkészítés, csak rakj mindent a sütőbe! A zöldségek is finom fűszeresek lesznek.
A csirkecomb biztosan nem lesz unalmas, ha friss, őszi zöldségeket pakolsz mellé, és a fűszereket jól válogatod össze. Ráadásul gyorsan és egyszerűen összekészíthetsz mindent, utána már csak rá kell nézni néha a sütőben piruló fogásra.
Hozzávalók:
4 db egész csirkecomb
1 db sütőtök
1 db cukkini
20 dkg koktélparadicsom
1 fej fokhagyma
3 ág petrezselyem
2 db lila hagyma
1 teáskanál szárított bazsalikom
1 kávéskanál szárított kakukkfű
0.5 dl olaj
só
bors
Elkészítés:
A combokat alaposan mosd meg, locsold meg olajjal, és szórd be sóval, borssal, zöldfűszerekkel. Tedd a hűtőbe egy órára, majd rakd át zsiradékkal kikent tepsibe. A zöldségeket tisztítsd meg, a tök magjait kanalazd ki, vágd fel a lila hagymával és a cukkinivel együtt, a fokhagymát keresztben szeld ketté, a koktélparadicsomokat hagyhatod egészben is.
Rendezd a zöldségeket is a tepsibe. Locsold meg kevés vízzel, fóliázd le, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül egy óra alatt. Közben locsold, forgasd a húst és a zöldségeket is. Amennyiben szükséges, fólia nélkül is pirítsd egy kicsit.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések