A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tepsiben sült, pácolt csirkecomb: vele készül a köret is


Ennél kényelmesebb nem is lehet az ebédkészítés, csak rakj mindent a sütőbe! A zöldségek is finom fűszeresek lesznek.


A csirkecomb biztosan nem lesz unalmas, ha friss, őszi zöldségeket pakolsz mellé, és a fűszereket jól válogatod össze. Ráadásul gyorsan és egyszerűen összekészíthetsz mindent, utána már csak rá kell nézni néha a sütőben piruló fogásra.

Hozzávalók:

    4 db egész csirkecomb
    1 db sütőtök
    1 db cukkini
    20 dkg koktélparadicsom
    1 fej fokhagyma
    3 ág petrezselyem
    2 db lila hagyma
    1 teáskanál szárított bazsalikom
    1 kávéskanál szárított kakukkfű
    0.5 dl olaj
    só
    bors

Elkészítés:

A combokat alaposan mosd meg, locsold meg olajjal, és szórd be sóval, borssal, zöldfűszerekkel. Tedd a hűtőbe egy órára, majd rakd át zsiradékkal kikent tepsibe. A zöldségeket tisztítsd meg, a tök magjait kanalazd ki, vágd fel a lila hagymával és a cukkinivel együtt, a fokhagymát keresztben szeld ketté, a koktélparadicsomokat hagyhatod egészben is.

Rendezd a zöldségeket is a tepsibe. Locsold meg kevés vízzel, fóliázd le, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül egy óra alatt. Közben locsold, forgasd a húst és a zöldségeket is. Amennyiben szükséges, fólia nélkül is pirítsd egy kicsit.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések