A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Most már biztonságos a korábban agyevő amőbát tartalmazó csapvíz


Agyevő amőbát mutattak ki egy texasi város csapvizében, szeptemberben egy hatéves kisfiú meg is halt, miután bekerült a szervezetébe a halálos kór. A hatóságok azóta megszüntették a problémát és biztonságosnak nyilvánították a csapvíz fogyasztását. 

A múlt hónapban azt kérték a texasi Lake Jackson lakosaitól, hogy fogyasztás előtt forralják fel a csapvizet, és ügyeljenek arra, hogy az orrukba semmiképpen sem kerüljön. A hét elején azonban közölték a hatóságok, hogy a problémát megszüntették és ismét biztonságos a vízfogyasztás - írja a CBS News. 

A Naegleria fowleri nem tudja megfertőzni az embereket, ha a vizet megisszák, mert a normál szintű gyomorsav megöli az organizmust. Akkor azonban igen, hogy ha az orron keresztül kerül a szervezetbe, akár az agyhoz is eljutva.

A még szeptemberben meghalt Josiah McIntyre anyja azt mondta, hogy fia először influenza szerű tünetekkel lett beteg, majd hamarosan már az állással és a beszéddel is nehézsége lett. 

A hatóságok a továbbiakban is naponta ellenőrzik majd a víz minőségét. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések