A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rekordot dönt a korai szavazás Amerikában


A 2016-os választásokon leadott összes szavazatok felével egyezik meg a postán már leadott szavazatok száma az Egyesült Államokban – számol be a BBC.


Az előrehozott levélszavazatok száma mára meghaladta a 70 milliót amerikai választásokon, ami a 2016-os részvételi arány több mint fele – számol be a BBC amerikai tudósítója.

Sokan akik korábban adták le voksukat, azzal indokolták döntésüket, hogy csökkenteni kívánják ezáltal a koronavírus terjedésének kockázatát.

Az utolsó percig folyik a kampány: Joe Biden kedden Georgiában kampányolt, amelyet a demokraták szeretnének elnyerni a republikánusoktól. Erős támadást intézett Donald Trump ellen a koronavírus-válság kezelésében, azt mondta, hogy az elnök megbukott. Trump eközben gyűléseket tartott Michiganben, Wisconsinban és Nebraskában, ahol ismét megkérdőjelezte a választások integritását, mondván: „helytelen lenne extra időt szánni a postai szavazatok számlálására”

Trump ma két gyűlést tart Arizonában, ami úgynevezett csatatér államnak számít és ahol a közvélemény-kutatások szerint Bidennek van előnye. Joe Biden delaware-i otthona közelében mond beszédet a Covid-19 elleni küzdelemről és a fertőzéssel harcoló amerikaiak védelméről.

A BBC beszámolója szerint az amerikaiak több, mint fele tartja aggályosnak a közösségi médiacégek hatását az idei választások kimenetelére. Ma hoztak nyilvánosságra ugyanis egy új kutatást arról, hogyan tekint az Egyesült Államok népe a közösségi médiára és a „big tech” vállalatokra.

Az amerikaiak körülbelül fele szerint a kormánynak jobban kellene szabályoznia a „big tech” vállalatokat – írja a Pew Research Center.

A polgárok körülbelül kétharmada nem biztos abban, hogy a technológiai vállalatok megakadályozhatják a platformjaikon történő, az amerikai választásokat befolyásoló visszaéléseket. A megkérdezettek mintegy fele úgy véli, hogy a közösségi médiacégeknek nem szabadna megengedniük, hogy politikai hirdetések jelenjenek meg platformjaikon.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések