Elkezdtek barnulni a banánok a konyhapulton? Készíts belőlük szuper puha sütit! Mákkal a banánkenyér még ellenállhatatlanabb.
Mindössze 10 perc munka, egy óra várakozás: a banánkenyér hihetetlenül egyszerű, elronthatatlan süti. A banántól finom édes lesz a tészta, és napokig nem szárad ki. A mák, a csoki és a mandula pedig tovább fokozzák az élvezetet. A könnyű, banános finomság jólesik egy bögre forró ital mellé is.
Hozzávalók:
* 22 dkg liszt
* 12 dkg cukor
* 10 dkg vaj
* 3 db banán
* 2 db tojás
* 3 evőkanál mák
* 2 evőkanál csokichips
* 2 evőkanál mandulaforgács
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csomag sütőpor
* 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, keverd ki jól a cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal. Add hozzá a villával átnyomkodott banánokat. A lisztet szitáld egy tálba, tedd hozzá a mákot, a sütőport és a sót, majd részletekben forgasd a tojásos masszához.
Egy kenyérformát kenj ki vajjal, hintsd meg liszttel, és egyengesd bele a tésztát. Szórd meg csokival és mandulaforgáccsal, majd előmelegített sütőben, 175 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tű vagy fogvájó nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések