Ha szereted a húst gyümölccsel sütve, feltétlenül próbáld ki az ízletes, ropogós csirkecombot birsalmával is!
A gyümölcsök mindig egészen egyedi ízt kölcsönöznek a csirkehúsnak. A fanyar birsalma, a fehérbor és a rozmaring hármasa fantasztikus, kitűnő választás hétvégére is. Egyszerű, kényelmes összedobni, hisz alig van vele munka, viszont pácolni hosszabb ideig is érdemes a húst.
Hozzávalók:
* 4 db egész comb
* 2 db birsalma
* 2 ág rozmaring
* 1 dl fehérbor
* 2 teáskanál szárnyas fűszerkeverék
* 3 evőkanál olaj
* só
* bors
Elkészítés:
A csirkecombokat tisztítsd meg, dörzsöld be a sóval, a borssal és a fűszerkeverékkel. Helyezd tepsibe, locsold meg az olajjal, és hagyd a hűtőben összeérni az ízeket egy-két órán át.
A birsalmát hámozd meg, magozd ki, és vágd cikkekre. A pácban pihentetett húst vedd ki a hűtőből, öntsd alá a bort, dobd mellé a gyümölcsöt, tedd rá a rozmaringot, és alufóliával letakarva told a sütőbe. Párold 45-50 percig, majd vedd le a tetejéről a fóliát, és további 10-15 percig hagyd a sütőben, hogy a csirke ropogósra piruljon.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések