A hagymás-baconös kelbimbó egyszerű, mégis nagyon ízletes, és az összeállítása kevés időt vesz igénybe.
Az egészséges kelbimbó sütve a legfinomabb. Ha hagymával és baconnel is felturbózod, akár egyszerű vacsora vagy fejedelmi köret is lehet. Bár fagyasztott kelbimbót is használhatsz, friss zöldségből a legjobb, és most könnyen beszerezheted.
Hozzávalók:
* 60 dkg kelbimbó
* 10 dkg bacon
* 4 evőkanál olaj
* 1 db vöröshagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* só
* bors
Elkészítés:
A kelbimbó külső leveleit távolítsd el, a végeit vágd le, és nagyságától függően felezd vagy negyedeld. Rakd egy sütőzacskóba, locsold meg az olajjal, fűszerezd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és jól rázd össze.
Rendezd a kelbimbókat sütőpírral bélelt tepsibe, rakd rájuk az apróra vágott hagymát és a szeletelt bacont. Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Közben forgasd a zöldségeket, és szükség esetén locsold meg kevés vízzel vagy olajjal.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések