A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tepsiben sült, ropogós, fűszeres kelbimbó: hagymával és baconnel még finomabb


A hagymás-baconös kelbimbó egyszerű, mégis nagyon ízletes, és az összeállítása kevés időt vesz igénybe.


Az egészséges kelbimbó sütve a legfinomabb. Ha hagymával és baconnel is felturbózod, akár egyszerű vacsora vagy fejedelmi köret is lehet. Bár fagyasztott kelbimbót is használhatsz, friss zöldségből a legjobb, és most könnyen beszerezheted.

Hozzávalók:

* 60 dkg kelbimbó
* 10 dkg bacon
* 4 evőkanál olaj
* 1 db vöröshagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* só
* bors

Elkészítés:

A kelbimbó külső leveleit távolítsd el, a végeit vágd le, és nagyságától függően felezd vagy negyedeld. Rakd egy sütőzacskóba, locsold meg az olajjal, fűszerezd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és jól rázd össze.

Rendezd a kelbimbókat sütőpírral bélelt tepsibe, rakd rájuk az apróra vágott hagymát és a szeletelt bacont. Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Közben forgasd a zöldségeket, és szükség esetén locsold meg kevés vízzel vagy olajjal.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések