Az osztrák krumpligulyás laktató, ízletes, és a sok hagymától lesz jó sűrű a szaftja.
Gulyást nem csak mi, magyarok készítünk, az osztrákokoknak is megvannak a saját specialitásaik. A fiákergulyás még a miénknél is laktatóbb, hisz tükörtojással tálalják. A krumpligulyásuk pedig leginkább a mi paprikás krumplinkra emlékeztet, a fűszerezés viszont a gulyásunkat idézi.
Hozzávalók:
* 80 dkg krumpli
* 10 dkg füstölt szalonna
* 2 pár főzni való kolbász
* 2 db vöröshagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* 3 evőkanál sűrített paradicsom
* 1 teáskanál kömény
* 2 db babérlevél
* 1 kávéskanál majoranna
* zöldhagyma
* pirospaprika
* só
* bors
Elkészítés:
A hagymát hámozd meg, és a szalonnával együtt vágd apróra. A krumplit pucold meg, és kockázd fel. A zsiradékot olvaszd fel egy nagyobb lábosban, pirítsd meg rajta a szalonnát, a pörcdarabokat szedd ki. Dinszteld meg a visszamaradt zsiradékon a kétféle hagymát, majd rakd hozzá a felkarikázott kolbászt, a krumplit, a sűrített paradicsomot, és fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, majorannával, majd kevergetve süsd egy-két percig.
Szórd meg pirospaprikával, öntsd fel nyolc deci vízzel, tedd hozzá a babérlevelet, és lefedve főzz puhára mindent 30 perc alatt. Ha minden puha, szórd hozzá a hagyma zöldjét, és forrón tálald.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések