A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mézédesre sült tök zöldfűszerekkel: isteni immunerősítő csemege


Az egyszerű sütőtökből néhány fűszerrel és praktikával fenséges őszi-téli fogást készíthetsz.


Az őszi időszak egyik kedvenc csemegéje a sütőtök, ami édesen, sósan, fűszeresen vagy csak önmagában is isteni. Rengeteg fajtája van, ám közös bennük, hogy egytől egyig finomak és egészségesek. A zöldfűszerek, így a rozmaring és a kakukkfű különösen jól mennek hozzá. Sütésre ideális a hosszúkás alakú, a mézédes kanadai vagy a bordázott nagydobosi tök is.

Hozzávalók:

    1 db sütőtök
    1 fej fokhagyma
    3 ág rozmaring
    2 evőkanál olívaolaj
    2 evőkanál méz
    1 ág kakukkfű

Elkészítés:

A sütőtököt alaposan mosd meg, a két végét vágd le, és szeld fel 8-12 részre. A magokat távolítsd el egy kanál segítségével, majd rendezd a darabokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg olívaolajjal, szórd meg a zöldfűszerekkel, csorgass a szeletekre kevés mézet, és tedd még a tepsibe a keresztben kettévágott fokhagymát is.

Told előmelegített sütőbe, és 190 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Akkor jó, ha egy villa vagy egy hegyes kés könnyen áthatol rajta. Nem baj, ha néhány helyen megfeketedik, azaz megkaramellizálódik.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések