Most könnyen hozzájuthatsz a ropogós török mogyoróhoz. Készíts belőle ellenállhatatlan Nutellát!
Hihetetlen, hogy milyen könnyen készíthetsz otthon, néhány hozzávalóból mennyei, krémes Nutellát. Arról nem beszélve, hogy a bolti ár töredékébe kerül. Kis szerencsével a török mogyorót akár egy őszi séta során is begyűjtheted. Sütikbe, kenyérre, kalácsra, palacsintába nem is kívánhatnál jobbat.
Hozzávalók:
40 dkg tejcsokoládé20 dkg török mogyoró
3 evőkanál olaj
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál cukor
1 csipet só
Elkészítés:
A mogyorót mosd meg, és rakd egy tepsibe. Told forró sütőbe, és 180 fokon pirítsd 12-15 percig. Vedd ki a sütőből, hagyd kihűlni, majd óvatosan dörzsöld le a héját úgy, hogy egy konyharuhába csomagolod, és kézzel kicsit átmasszírozgatod az egész maréknyi mogyorót. Így könnyen elválik a héjától.A csokit vízgőz felett olvaszd fel. Tedd a mogyorót késes robotgépbe, és dolgozd nagyon apróra. Add hozzá a cukrot, a sót és a kakaót, majd keverd össze. Öntsd hozzá az olajat, végül pedig a csokit, és keverd jó krémesre.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések