A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi csirkemájkrém a legegyszerűbben: ízfokozók nélkül is isteni


A házi májkrém adalékanyagok nélkül készül, gyors és könnyű. Ráadásul a kedvenc fűszereiddel teheted még ízletesebbé.


A házi májkrém fantasztikusan krémes, ízletes, és a dinsztelt máj tökéletes alap lehet. Csak arra figyelj, hogy a májat ne süsd túl, és ne szárítsd ki! Amikor a belseje rózsaszín, de nem véres, leveheted a tűzhelyről. A krémet különféle formákba is öntheted.

Hozzávalók:

    50 dkg csirkemáj
    10 dkg vaj
    1 db vöröshagyma
    2 gerezd fokhagyma
    1 teáskanál majoránna
    2 evőkanál zsír
    0.5 dl fehér bor
    1 teáskanál mustár
    só
    bors
    szerecsendió

Elkészítés:

A csirkemájat tisztítsd meg, mosd meg, és papírtörlővel itasd le róla a nedvességet. A zsírt hevítsd fel, rakd rá a felkockázott vöröshagymát, és dinszteld meg. Fűszered borssal, majoránnával, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, és párold puhára. A vége felé öntsd hozzá a bort.

Amikor kihűl, rakd turmixgépbe, add hozzá a mustárt, a vajat, ízlés szerinti sót, és dolgozd krémesre. Kanalazd kisebb dobozba, és tedd a hűtőbe legalább egy éjszakára.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések