A házi májkrém adalékanyagok nélkül készül, gyors és könnyű. Ráadásul a kedvenc fűszereiddel teheted még ízletesebbé.
A házi májkrém fantasztikusan krémes, ízletes, és a dinsztelt máj tökéletes alap lehet. Csak arra figyelj, hogy a májat ne süsd túl, és ne szárítsd ki! Amikor a belseje rózsaszín, de nem véres, leveheted a tűzhelyről. A krémet különféle formákba is öntheted.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
10 dkg vaj
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál majoránna
2 evőkanál zsír
0.5 dl fehér bor
1 teáskanál mustár
só
bors
szerecsendió
Elkészítés:
A csirkemájat tisztítsd meg, mosd meg, és papírtörlővel itasd le róla a nedvességet. A zsírt hevítsd fel, rakd rá a felkockázott vöröshagymát, és dinszteld meg. Fűszered borssal, majoránnával, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, és párold puhára. A vége felé öntsd hozzá a bort.
Amikor kihűl, rakd turmixgépbe, add hozzá a mustárt, a vajat, ízlés szerinti sót, és dolgozd krémesre. Kanalazd kisebb dobozba, és tedd a hűtőbe legalább egy éjszakára.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések