A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megvan a járvány első olyan halálos áldozata, aki kétszer is elkapta a koronavírust


Egy holland asszony a koronavírus első olyan áldozata, aki kétszer is megfertőződött koronavírussal.

A 89 éves nő kemoterápiás kezelést kapott, ugyanis egy ritka típusú vérrákban szenvedett. Az első alkalommal erős tüneteket produkált - erősen köhögött és belázasodott -, amikor diagnosztizálták nála a covidot. Bár tesztje pozitív lett, öt nap múlva állapota javult, így hazaengedték a kórházból. Továbbra is fáradtságot érzett, de két hónappal később újra kemoterápiás kezelést kapott Waldenström-féle makroglobilinémia betegsége miatt.

A gyógyító eljárás megkezdése után két nappal ismét rosszul érezte magát és belázasodott. Kiderült, hogy újra megfertőződött a koronavírussal. Az asszony állapota egyre csak romlott, majd két héttel később elhunyt - írta meg a szomorú hírt a metro.co.uk.

Az első megbetegedéshez képest a portál szerint másodjára sokkal súlyosabb tüneteket produkált. Eddig ez az első regisztrált eset, hogy valaki újrafertőződést követően hunyt el koronavírusban.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések