Krémes sütőtökös hummusz, amit nem lehet abbahagyni: kenyérre és mártogatósnak is isteni


Maradék sütőtök felhasználására is kiváló az ínyenc hummusz, amit egyszerűen összedobhatsz.


Fantasztikus előétel, szendvicskrém és mártogatós: legalább ennyi minden lehet az ízletes sütőtökös hummusz. A csicseriborsó-püré egyre kedveltebb nálunk is. Mivel nincs túl intenzív íze, könnyen fűszerezhető, és zöldségekkel is remekül kombinálható. Feltétlenül próbáld ki sütőtökkel! Ha van maradék otthon, akkor akár 10 perc alatt összedobod. Ezt az alapváltozatot zöldfűszerekkel is ízesítheted.

Hozzávalók:

* 30 dkg sütőtök
* 20 dkg üveges csicseriborsó
* 1 gerezd fokhagyma
* 2 evőkanál olívaolaj
* 1 teáskanál kömény
* 1 evőkanál tahini
* 1 teáskanál citromlé
* só
* bors

Elkészítés:

A sütőtököt vágd ketté, kanalazd ki a magját, majd szeleteld egyforma darabokra. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, szórd meg sóval, borssal, és süsd puhára 180 fokon 30-40 perc alatt. Húzd le a héját, és várd meg, míg meghűl.

Rakd egy turmixgépbe vagy késes aprítóba a csicseriborsóval, a fokhagymával, a köménnyel és a tahinivel együtt, majd locsold meg a citromlével, és turmixold simára. Öntsd hozzá az olívaolajat, és keverd addig, amíg finom puha nem lesz. Kóstold meg, ha szükséges, ízesíts még rajta.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések