A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Baconös kelbimbó gesztenyével sütve: fantasztikus előétel vagy ínyenc vacsora is lehet


Ha szeretnél valami igazán különlegessel előrukkolni, a baconös, gesztenyével sült kelbimbó tökéletes választás lehet.


Az egészséges kelbimbó tényleg menő, és nagyon izgalmasan elkészíthető. Mondjuk, ropogós baconnel és gesztenyével tálalva. Utóbbit ezúttal ne süsd, hanem főzd, hisz a gesztenye belseje sokkal krémesebb lesz, nem szárad ki, ráadásul könnyebben megpucolod. Az ínyenc fogást akár ünnepeken is tálalhatod előételként, köretként, de könnyű vacsoraként is bármikor bevethető.  

Hozzávalók:

* 60 dkg kelbimbó
* 30 dkg gesztenye
* 15 dkg bacon
* só
* bors
* olívaolaj

Elkészítés:

A gesztenyéket mosd meg, majd rakd hideg vízbe egy órára. Azok a szemek, amelyek feljönnek a víz tetejére, biztosan hibásak, kukacosak, tehát dobd ki őket. A jó gesztenyék tetejét vágd be kereszt alakban, majd tedd fel főni annyi vízben, amennyi jól ellepi. Főzd puhára 25-30 perc alatt, és még melegen pucold meg.

A kelbimbó végeit is vágd be, a külső héjakat távolítsd el. Főzd forrástól számítva hat percig. A szalonnát aprítsd fel, és pirítsd meg. Forgasd hozzá a gesztenyét és a kelbimbót. Sózd, borsozd ízlés szerint. Keverd pár percig, majd húzd le a tűzről. Tálaláskor mézet is csorgathatsz rá.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések