Friss gyömbérrel az egyszerű kevert sütit is megbolondíthatod. Ez az édesség gyorsan összeállítható, mégis különleges.
A kevert sütiknél könnyebbet aligha találsz, ráadásul mindegyik ellenállhatatlan. Az omlós, illatos tészta fűszerességét a friss gyömbér és a fahéj adja. Bekuckózáshoz, egy jó könyv vagy film mellé is tökéletes, de akkor is asztalra teheted, ha vendégek érkeznek hozzád. A sütőforma nagyságától, a tészta vastagságától is függ, hogy mennyi idő alatt sül át.
Hozzávalók:
* 30 dkg liszt
* 15 dkg cukor
* 10 dkg vaj
* 4 dkg gyömbér
* 2 darab tojás
* 2 dl tej
* 2 teáskanál fahéj
* 1 csomag sütőpor
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat habosítsd a kétféle cukorral és a vajjal, majd öntsd hozzá a tejet. A lisztet szitáld egy másik tálba, add hozzá a sütőport, a fahéjat, a sót, és reszeld hozzá a meghámozott gyömbért. Forgasd a keveréket a tojásos masszába, majd keverd csomómentesre a tésztát.
Egy kenyérformát vagy kisebb méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral, és simítsd bele a masszát. 180 fokon süsd meg körülbelül 45-50 perc alatt. Tűpróbával teszteld, mielőtt kiveszed a sütőből.
0 Megjegyzések