Az egyik legfinomabb sütőtökös süti, amit ugyanúgy kell elkészíteni, mint a klasszikus piskótatekercset. A töltelék ezúttal csodás, mascarponés krém.
A sütőtökös-mascarponés piskótatekercs tésztája pillekönnyű, az illata pedig már messziről csábító. Akkor tudod könnyen felcsavarni a tésztát, ha az nem vastagabb egy centinél. Érdemes többször is fel- és kitekerni, így biztosan megtartja a formáját. Ugyanazok a fűszerek kerülnek bele, mint a többi sütőtökös sütibe, tehát a fahéj, a szegfűszeg és a gyömbér.
Hozzávalók:
A tésztához
* 15 dkg sütőtökpüré
* 5 evőkanál liszt
* 5 evőkanál cukor
* 3 db tojás
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 teáskanál fahéj
* 1 mokkáskanál gyömbér
* 1 teáskanál szódabikarbóna
A krémhez
* 25 dkg mascarpone
* 10 dkg cukor
* 5 dkg vaj
* 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat egészben üsd egy tálba, és keverd habosra a kétféle cukorral, majd add hozzá a sütőtökpürét. Vegyítsd a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a gyömbért, a szegfűszeget, és részletekben dolgozd a masszába. Keverd csomómentesre, és egyengesd sütőpapírral bélelt, nagyobb méretű tepsibe. Told forró sütőbe, és 160 fokon süsd a piskótát aranysárgára 12-15 perc alatt. Távolítsd el róla a sütőpapírt, és nedves konyharuhával még melegen tekerd fel.
A krémhez a mascarponét és a puha vajat keverd simára a kétféle cukorral. Ha kihűl a piskóta, tekerd le a konyharuha segítségével. Kend meg a krémmel, majd csavard fel. Tedd a hűtőbe legalább két órára, de még jobb, ha tovább hagyod a hidegen.
0 Megjegyzések