A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Isteni sajtos brokkolikrémleves, amit nem kell még külön sűríteni


Ősszel, hideg napokon különösen jólesik egy testet és lelket kényeztető krémleves. A brokkolis, sajtos változat remek választás.


A brokkolikrémleves igazi megúszós, ízletes fogás, amit nem lehet megunni, mert sokféle variációban elkészítheted. Ha krumplival együtt főzöd, nem kell külön liszttel sűríteni. Ezt a levest a sajt teszi fejedelmivé, állaga pedig a tejföltől olyan lágy. Pirítóssal vagy kenyérkockával tálald.

Hozzávalók:

* 1 fej brokkoli
* 2 db krumpli
* 10 dkg trappista sajt
* 2 dl tejföl
* 1 db vöröshagyma
* 1 db leveskocka
* 2 gerezd fokhagyma
* 2 evőkanál olaj
* só
* bors
* szerecsendió

Elkészítés:

A brokkolit szedd rózsákra, a krumplit és a hagymát pucold meg, majd vágd fel, a fokhagymát tisztítsd meg, és pépesítsd. Egy lábosban hevíts olajat, rakd bele a vöröshagymát, dinszteld meg, majd tedd hozzá a krumplit. Kevergetve süsd egy-két percig, és öntsd fel egy liter vízzel. Morzsold hozzá a leveskockát, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval.

Főzd körülbelül 15 percig, amikor már majdnem teljesen puha, tedd hozzá a brokkolit, és főzd még öt-hét percig, majd pépesítsd botmixerrel. A tejfölt keverd össze egy merőkanálnyi főzőlével, és csorgasd a levesbe. Szórd hozzá a reszelt trappistát, és rottyantsd össze pár perc alatt.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések