A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ellenállhatatlan kürtős szelet: kürtőskalács rétegezve, csoki- és kókuszkrémmel


Ne állj meg a hagyományos kürtőskalácsnál, készíts belőle álomfinom desszertet! A kürtős szeletbe kétféle krém is kerül.


A kürtőskalács Erdélyben régen nagyobb ünnepek kedvenc süteménye volt, de ma is gyakran kerül az asztalra. Az édességgel otthon is érdemes próbálkozni. Ha nincs profi berendezésed, nagyobb grillen vagy akár faszénparázson is sütheted a kalácsot. A hagyományos édességből igazi sütikülönlegességet is varázsolhatsz. Az Édes Mackó egyik újdonsága a kürtős szelet, aminek a titkos receptjét sikerült megszereznünk András Tündétől, a Kürtőskalács Fesztivál rendezvényigazgatójától.

Hozzávalók:

* 4 db kürtős kalács
* 1 l habtejszín
* 2 tábla étcsoki
* 1 bögre kókuszreszelék

Elkészítés:

Süss négy vaníliás, azaz sima cukormázas kürtőskalácsot - ehhez korábbi cikkünkben találod az útmutatót. Vedd le a sütőfáról, egyenként vágd fel hosszan, terítsd ki, majd lapítsd jól ki. Várj addig, amíg a kürtőskalácslapok kihűlnek. Közben készítsd el a kétféle krémet. Keverd a habtejszín egyik felébe a kókuszt, a másik felébe az olvasztott csokit. A két krémet verd fel kenhető állagúra, majd tedd a hűtőbe rövid időre.
 
Vedd elő az első kürtőskalácslapot, kend meg a csokikrémmel, helyezd rá óvatosan a következő lapot. Azt kend meg a kókuszkrémmel, majd a következő lapot ismét a csokikrémmel. Fejezd be a rétegelést a legszebb kürtőskalácslappal, hisz ez lesz a sütemény teteje. Hagyd összeállni a lapokat és összeérni az ízeket.

Egy óra múlva a nagy kürtőskalács-süteményt középen vágd kettőbe, majd a kürtőskalács csíkjai mentén máris szeletelheted. Díszítsd olvasztott csokoládéval vagy csokiöntettel.

Idén ugyan kicsit más köntösben, de a korábbihoz hasonló lendülettel, ínyenc kürtőskalácsos különlegességekkel és szórakoztató programokkal vár mindenkit a Kürtőskalács Fesztivál helyett életre kelt Édes Mackó Kürtőskalács Hétvége az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdában október 9-11. között. Remek hétvégi szabadtéri program az egész családnak. Ez a 8. kürtőskalácsünnep, ezért 8 meglepetéssel is készül a Vitéz Kürtős csapata. A különleges ízű kürtőskalácsok kedvelői élvezhetik többi között a málnás, az epres, a citrusos, a csokicseppes, a pörkölt mogyorós, a chilis-csokis ízesítésű kürtőskalácsot, és különlegességeket is kóstolhatnak.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések