Fahéjas sült birsalma: melengető desszert mézzel meglocsolva


A sült birsalma fahéjjal megszórva fantasztikus őszi édesség. Csodás illata belengi az egész lakást.


Az illatos, kellemesen édeskés és savanykás ízű birsalmáért már az ókori görögök is rajongtak, gyógyászati értékét nagyra becsülték. Az egészséges, őszi csemegét nyersen kevésbé fogyasztjuk. Az élvezeti értéke nagyobb, ha megsütöd. A desszert langyosan a legjobb. Mézzel és fűszerekkel még csábítóbbá teheted.

Hozzávalók:

* 4 db birsalma
* 8 kávéskanál cukor
* 8 db csillagánizs
* 4 kávéskanál fahéj
* 2 evőkanál méz

Elkészítés:

A birsalmát alaposan mosd meg, vágd ketté, a magházat távolítsd el egy éles késsel, és készíts kis mélyedést a közepébe. Rendezd a gyümölcsöket sütőpapírral bélelt tepsibe. A közepükbe rakj egy kávéskanál kristálycukrot, egy-egy csillagánizst, és szórd meg a birseket fahéjjal.

Told 180 fokos sütőbe, és süsd meg körülbelül 30-40 perc alatt. Amikor a birsalma már szép piros, szúrj a gyümölcsbe egy hegyes kést. Ha könnyen belemegy, biztosan átsült. Vedd ki a sütőből, majd csorgass a birsekre mézet.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések