A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres, szaftos sertéssült: vele sül a zöldséges köret is


A sertéssült remek választás nagyobb családi ebédhez. Készülhet karajból, combból, tarjából, a lényeg, hogy jó omlós legyen.


Az egyben sült hústól sokan tartanak, pedig egy kis odafigyeléssel igazán pazar fogás lehet, és még sok munka sincs vele. A sertést mindenképp érdemes fűszeres keverékkel bekenni, hisz sokkal ízletesebb és szaftosabb lesz. Félidőben pakolj a hús mellé zöldségeket is, így a főfogással együtt a köret is elkészül, és jól átveszi a fűszerek ízét.

Hozzávalók:

* 1.5 kg sertéscomb vagy sertéskaraj
* 3 gerezd fokhagyma
* 2 ág rozmaring
* 0.5 dl olívaolaj
* só
* bors
* 40 dkg krumpli
* 20 dkg koktél paradicsom
* 20 dkg kelbimbó
* 20 dkg mirelit spárga
* 20 dkg bébirépa

Elkészítés:

A húst alaposan mosd meg, törölgesd szárazra, és jól sózd be. A fokhagymát zúzd össze, keverd össze az olajjal és a borssal, majd jól dörzsöld be vele a húst. Rakd át zsírral kikent tepsibe, akár össze is kötheted, locsolj alá vizet, szórj rá rozmaringot, fóliázd le, és told forró sütőbe. Süsd egy órán át, időnként locsolgasd a húst.

Közben a zöldségeket tisztítsd meg, vágd fel ízlés szerint, majd tedd a félig megsült sertés mellé. Locsold meg a hús szaftjával, és süss mindent puhára még körülbelül 50-60 perc alatt.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések