A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyszerű, házi sós karamell: ezt egyszerűen nem lehet abbahagyni


A házi sós karamell mennyei édesség, amit gyorsan elkészíthetsz, és önmagában, kalácsra, kekszekhez, sütikhez is kiváló.


Ez a házi sós karamell csak négy egyszerű hozzávalóból áll, mindössze 10 perc alatt elkészül, és ellenállhatatlan! Hűlés közben jól besűrűsödik, a sótól pedig még intenzívebb lesz az íze. Legfeljebb egy hónapig tárold hűtőszekrényben. Felhasználás előtt melegítsd fel a mikróban vagy a tűzhelyen, hogy elérd a kívánt állagot.

Hozzávalók:

* 20 dkg cukor
* 10 dkg vaj
* 1 dl tejszín
* 0.5 teáskanál só

Elkészítés:

A cukrot szórd egy vastagabb, magas falú lábosba, és közepes lángon kezdd melegíteni. Közben ne kevergesd, csak rázogasd az edényt. Ha a cukor megolvad, borostyánszínű lesz, húzd le a tűzről, és add hozzá a felkockázott vajat. Légy óvatos, mert közben nagyon fröcsköl, és megéghetsz.

Kevergesd körülbelül két percig, amíg a vaj elolvad. Részletekben öntsd hozzá a meleg tejszínt, főzd még egy-két percig, végül keverd hozzá a sót is. Töltsd át üvegbe, és tedd a hűtőbe.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések