Egészséges fokhagymából készül az egyik legfinomabb krémleves. Sajttal, ropogós betéttel gazdagítva pedig még jobb.
A magyar konyha egyik legkedveltebb alapanyaga a fokhagyma, ami az egészségmegőrzésben is fontos szerepet játszik. Több mint 25 fontos vitamin, ásványi anyag és enzim van benne, továbbá baktérium- és vírusölő hatása is ismert. Ebbe a levesbe ráadásul 10 gerezd is kerül. Ha nem főzöd sokáig, a fontos hatóanyagok megmaradnak, így ezzel az ízletes fogással az immunrendszeredet is felturbózhatod.
Hozzávalók:
10 gerezd fokhagyma
10 dkg sajt
1 db leveskocka
2 dl tejszín
1 evőkanál liszt
7 dl víz
só
bors
szerecsendió
olaj
Elkészítés:
A fokhagymákat pucold meg, és kevés olajon süsd addig, amíg elkezdenek színesedni és illatozni. Keverd hozzá a lisztet, és engedd fel hét deci vízzel. Morzsold bele a leveskockát, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval.
Főzd körülbelül 15 percig, majd pépesítsd botmixerrel. Kóstold meg, ha kell hozzá fűszer, dobj még hozzá. Öntsd fel tejszínnel, szórd meg reszelt sajttal. Forrald össze, majd amikor a sajt elolvad, húzd le a tűzről. Pirított zsemlekockával, petrezselyemmel tálald.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések