Az óriás kagylótészta remek alap, amit kedvedre tölthetsz. Ricottával, spenóttal és paradicsomszósszal remek ötlet ebédre vagy vacsorára.
Az óriás kagylótészta szinte kínálkozik, hogy megtöltsd valami igazán finommal. A ricotta és a spenót sokszor bizonyított már együtt, most sem fogsz csalódni bennük. Biztosan nem szárad ki a tészta, ha fűszeres, ínyenc paradicsomszósszal is leborítod. Parmezánnal, mozzarellával megszórva kínáld.
Hozzávalók:
A tésztához
50 dkg óriás kagylótészta
50 dkg ricotta
10 dkg spenót
10 dkg mozzarella
5 dkg parmezán
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
só
bors
szerecsendió
A paradicsomos szószhoz
3 dl sűrített paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál bazsalikom
só
bors
olaj
Elkészítés:
Egy nagy fazékban forralj vizet, dobj hozzá sót, és rakd bele a tésztát. Főzd al dente állagúra 12-15 perc alatt, tehát akkor jó, ha már puha, de még roppan. Szűrd le, és hagyd kihűlni. A ricottát rakd egy tálba, keverd hozzá a tojást, a sót, a borsot, a szerecsendiót, a zúzott fokhagymát és a kis darabokra vágott spenótot. A masszát töltsd a kagylók belsejébe, és rendezd zsiradékkal kikent tepsibe.
A vöröshagymát kockázd fel, majd kevés olajon pirítsd meg. Öntsd hozzá a paradicsomot, ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával és a zöldfűszerekkel. Főzd kis lángon 15 percig, majd öntsd le vele a tésztát. Szórd meg reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20 perc alatt.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések