Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Óriás kagylótészta ricottával, spenóttal töltve: egyáltalán nem bonyolult

Az óriás kagylótészta remek alap, amit kedvedre tölthetsz. Ricottával, spenóttal és paradicsomszósszal remek ötlet ebédre vagy vacsorára.

Az óriás kagylótészta szinte kínálkozik, hogy megtöltsd valami igazán finommal. A ricotta és a spenót sokszor bizonyított már együtt, most sem fogsz csalódni bennük. Biztosan nem szárad ki a tészta, ha fűszeres, ínyenc paradicsomszósszal is leborítod. Parmezánnal, mozzarellával megszórva kínáld.

Hozzávalók:

A tésztához
    50 dkg óriás kagylótészta
    50 dkg ricotta
    10 dkg spenót
    10 dkg mozzarella
    5 dkg parmezán
    2 gerezd fokhagyma
    1 db tojás
    só
    bors
    szerecsendió

A paradicsomos szószhoz
    3 dl sűrített paradicsom
    2 gerezd fokhagyma
    1 db vöröshagyma
    1 teáskanál oregánó
    1 teáskanál bazsalikom
    só
    bors
    olaj

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forralj vizet, dobj hozzá sót, és rakd bele a tésztát. Főzd al dente állagúra 12-15 perc alatt, tehát akkor jó, ha már puha, de még roppan. Szűrd le, és hagyd kihűlni. A ricottát rakd egy tálba, keverd hozzá a tojást, a sót, a borsot, a szerecsendiót, a zúzott fokhagymát és a kis darabokra vágott spenótot. A masszát töltsd a kagylók belsejébe, és rendezd zsiradékkal kikent tepsibe.
 
A vöröshagymát kockázd fel, majd kevés olajon pirítsd meg. Öntsd hozzá a paradicsomot, ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával és a zöldfűszerekkel. Főzd kis lángon 15 percig, majd öntsd le vele a tésztát. Szórd meg reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20 perc alatt.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések