Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



A mennyei Snickerdoodle az amerikaiak híres, fahéjas keksze: egyszerre puha és roppanós


A fahéjas cukorbevonattal ízesített Snickerdoodle több napig puha, omlós marad.

Amerikában a Snickerdoodle-t gyakran csak cukros sütiként emlegetik. Nagyon egyszerű elkészíteni, és érdemes rögtön dupla adaggal kezdeni, mert villámgyorsan elfogy. Hűvösebb napokon forró ital mellé is bevethető, de a tízóraisdobozba is remek választás. Fontos, hogy ne süsd túl a kekszeket, mert akkor nem puhul meg, és nem lesz omlós.

Hozzávalók:

    25 dkg liszt
    15 dkg vaj
    10 dkg cukor
    1 db tojás
    1 db tojássárga
    1 csomag vaníliás cukor
    1 teáskanál szódabikarbóna
    1 kávéskanál fahéj
    1 csipet só

A forgatáshoz
    4 evőkanál barna cukor
    1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

A vajat rakd egy tálba, és keverd össze a kristálycukorral. Add hozzá a tojást, a tojássárgát, a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, a fahéjat, a sót. Forgasd hozzá a lisztet, és gyorsan dolgozd csomómentesre. Lágy tésztát kell kapnod, majd takard le, és pihentesd 20-30 percig.

Ezt követően formázz a tésztából kisebb gombócokat. Forgasd fahéjjal elkevert barna cukorba, rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól nagyobb távolságra, mert sütés közben jól elterül. A tenyereddel kicsit lapítsd el. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 10-12 perc alatt. 


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések