A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Édes túrós, mazsolás csiga: pihe-puha kelt tésztából a legjobb


A kakaós csiga méltó riválisa lehet a túrós-mazsolás tekercs, ami a tölteléknek köszönhetően nem szárad ki.

Ennek a túrós-mazsolás csigának fantasztikusan puha a tésztája. A töltelék pedig pudinggal együtt még selymesebb. Néhány szabály betartásával biztosan tökéletesre fog sikerülni. Érdemes a lisztet átszitálni, hisz így lágyabb lesz a süti. Fontos az is, hogy hagyd jól megkelni a tésztát. Csak arra figyelj, hogy ne süsd túl.

Hozzávalók:

    50 dkg liszt
    3 dl tej
    3.5 dkg élesztő
    10 dkg vaj
    3 db tojássárga
    2 evőkanál cukor
    1 csipet só

A töltelékhez
    25 dkg túró
    10 dkg mazsola
    4 dl tej
    3 evőkanál cukor
    1 csomag vaníliás pudingpor

A kenéshez
    1 db tojás

Elkészítés:

Langyosíts meg egy deci tejet, rakj hozzá egy teáskanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Futtasd fel körülbelül 10 perc alatt, azaz várd meg, míg jól megemelkedik, és habos lesz. A vajat olvaszd meg, keverd össze a cukorral, a sóval, a tojások sárgájával, a maradék tejjel, és dolgozd össze a liszttel. Rakd hozzá a megkelt élesztőt is. Gyúrd össze, könnyű, laza tésztát kell kapnod. Letakarva pihentesd körülbelül 45 percig.
 
Közben készítsd el a tölteléket. A pudingot és a cukrot keverd simára kevés tejjel. Öntsd a többi tejhez, és kevergetve főzd sűrűre. Húzd le a tűzről, majd részletekben dolgozd hozzá a túrót és a beáztatott, lecsepegtetett mazsolát.
 
Pihentetés után lisztezett felületen gyúrd át a tésztát, és nyújtsd körülbelül fél centi vastagra és téglalap alakúra. Kend meg a töltelékkel, és tekerd fel. Vágd fel két centi vastag szeletekre, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. A tekercseket kend meg villával felvert tojással, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 20 perc alatt.  


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések