A húsos káposzta tartalmas, gazdag egytálétel, ami akkor is jól jön, ha sok embert kell jóllakatnod.
Káposztát ősszel és télen bármikor beszerezhetsz, és könnyen ínycsiklandó egytálételt készíthetsz belőle. Erre a laktató húsos káposztára is igaz, hogy minden melegítéskor teljesebbé válik az íze. Amennyiben a savanyú káposzta túl sós, érdemes kimosni. Tálaláskor tejföllel is meglocsolhatod.
Hozzávalók:
* 80 dkg savanyú káposzta
* 60 dkg sertéscomb
* 2 db vöröshagyma
* 10 dkg szalonna
* 2 evőkanál paradicsompüré
* 2 evőkanál pirospaprika
* 2 db babérlevél
* 2 gerezd fokhagyma
* 2 evőkanál liszt
* só
* bors
* kömény
Elkészítés:
A húst mosd meg, és vágd kisebb kockákra. A vöröshagymát hámozd meg, és aprítsd fel. A szalonnát süsd zsírjára, és a visszamaradt zsiradékon dinszteld meg a hagymát. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát is, majd szórd hozzá a pirospaprikát, a sót, a borsot, a babérlevelet és a köményt. Tedd hozzá a húst és a káposztát, kevergesd fehéredésig, majd mehet hozzá a paradicsompüré, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi.
Főzd körülbelül másfél órán át. Amikor a hús már puha, szórd meg liszttel, rottyantsd össze, és melegen tálald.
0 Megjegyzések