A körtés-szőlős piskótának nem kényes a tésztája, így akár kezdők is próbálkozhatnak vele.
Az ősz kedvenc gyümölcsei a piskótát is feldobják. Ha korábban nem sikerült jól a klasszikus tészta, akkor se vásárolj kész bolti tortalapokat: próbálkozz meg inkább ezzel a recepttel! Mivel tej és olaj is kerül bele, biztosan nem szárad ki sütés közben. Érdemes a piskótába sütőport is tenni, hogy a gyümölcsök ne húzzák le. A már jól ismert szabályok vonatkoznak erre a változatra is. Talán a legfontosabb, hogy semmiképp ne nyitogasd a sütőajtót, mert akkor visszaesik a tészta.
Hozzávalók:
* 20 dkg liszt
* 20 dkg cukor
* 5 db tojás
* 2 db körte
* 1 fürt szőlő
* 1 dl olaj
* 1 dl tej
* 1 csomag sütőpor
* 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd szét, a sárgákat keverd össze a kétféle cukorral. Add hozzá a tejet, az olajat, majd forgasd össze a sütőporos liszttel. A tojásfehérjéből verj kemény habot, részletekben dolgozd a masszához.
Egy közepes tortaformát vagy tepsit kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és öntsd bele a tésztát. A tetejére rakj gerezdekre vágott körtét és szőlőt. Tedd 150 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg körülbleül 30-35 perc alatt. Ha elválik az edény falától, szép magas és piros, teszteld tűpróbával. Ha a piskótába szúrt tűt vagy fogvájót üresen húzod ki, biztosan elkészült.
0 Megjegyzések