A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Folytatólagosan zsarolta és veréssel fenyegette párját egy 24 éves kunhegyesi férfi


A Karcagi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 24 éves kunhegyesi férfi ellen folytatólagosan, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt – tudatta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2020. május elején ismerkedett meg a sértettel, aki ettől kezdve a vádlottat és a családját különböző összegekkel, összesen mintegy 45-50 ezer forinttal támogatta.

2020. május 15-én az esti órákban a vádlott megjelent a sértett lakóhelyén és 3.000.- forintot követelt tőle azzal, hogyha nem ad neki, akkor meg fogja verni. A sértett megriadt a fenyegetéstől, ezért átadta a pénzt. A vádlott ekkor vérszemet kapott. Még egy óra sem telt el, amikor ismét veréssel fenyegette meg a sértettet, ha nem ad neki 20.000.- forintot.

A sértett másnap munkáltatójától kért munkabér előleget, hogy fizetni tudjon a vádlottnak. A sértett csak 14.000.- forintot tudott ekkor átadni. Ugyanezen a napon a délutáni órákban a vádlott már várta a sértettet, 6.000.- forintot követelt tőle. A sértett a nála levő pénzt átadta a vádlottnak, de ez sem volt elég, ezért vádlott hazáig kísérte őt miközben folyamatosan azzal fenyegette, ha nem lesz meg a pénz, úgy megveri, hogy „ csak szívószállal tudja enni a levest”. A sértett otthonában a sértett és édesanyja még adott pénzt a vádlottnak, de másnap feljelentést tettek ellene a rendőrségen.

Az ügyészség indítványa szerint, ha vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, a bíróság 2 év 10 hó végrehajtandó börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélje. Egyebekben indítvány tettek arra, hogy a bíróság 21.000.- forint erejéig vagyonelkobzást alkalmazzon a vádlottal szemben.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések