A hagyományos ételek rajongóit egy tányér ízletes paprikás csirkével bármikor leveheted a lábukról.
Ez a paprikás csirke tejföllel olyan zamatos, hogy az étteremben sem tennének eléd finomabbat. A sok hagymától lesz igazán sűrű a szaftja, így bőven lesz mit tunkolni. Mellből, combból, szárnyból is készítheted, de ha mindent teszel bele, verhetetlen lesz. Galuskával, főtt tésztákkal is tálalhatod.
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg csirkehús
2 fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
fél dl tejföl
2 kávéskanál pirospaprika
2 babérlevél
majoránna
só
bors
Elkészítés:
Az aprított hagymát párold üvegesre kevés olajon egy mélyebb serpenyőben vagy lábosban. Ezután add hozzá a megmosott, tetszés szerint feldarabolt húst, pirítsd meg, majd tégy hozzá két kávéskanál pirospaprikát, és keverd össze. Önts hozzá annyi vizet, hogy mindent ellepjen. Vágd bele a paprikát és a paradicsomot.
Tedd bele a fűszereket, egy csipet majoránnát, sót, borsot, babérlevelet, majd kis lángon, fedő alatt párold puhára a húst bő egy óra alatt. Ha kész, habard be. Tehát tégy a tejfölhöz egy evőkanál lisztet. Amikor csomómentes, állandóan kevergetve öntsd a húshoz. Várj, amíg rottyan egyet-kettőt, és már kész is.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések