Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mennyei körtés brownie: szinte szétolvad a szádban


A puha, nagyon csokis körtés brownie-t a ropogós mogyoródarabok teszik még csábítóbbá.


A brownie a világ egyik legfinomabb és legegyszerűbb sütije, így biztos vele a siker a család apraja-nagyja körében. Akkor az igazi, ha a teteje roppanós, belül pedig ragacsos. A tészta ráadásul a bele kerülő körtétől még puhább lesz. A török mogyoró is jól illik az őszies édességbe.

Hozzávalók:

    20 dkg étcsoki
    20 dkg vaj
    15 dkg cukor
    10 dkg liszt
    10 dkg török mogyoró
    4 db tojás
    2 db körte
    2 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

A vajat és a kis darabokra tördelt étcsokit rakd egy lábosba, és vízgőz felett olvaszd össze. Keverd hozzá a cukrot, és tedd félre hűlni. Add a tojásokat egyesével a kihűlt csokis masszához, és forgasd hozzá a kakaóval elkevert lisztet is. Dolgozd simára a tésztát, majd tedd hozzá a mogyorót és a kis darabokra vágott körtét.

Simítsd a masszát egy közepes nagyságú, vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és 180 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Ha tűpróba során a fogvájón vagy hústűn csak egy kis massza marad, akkor már bátran kiveheted.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések