Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A klasszikus sertéspörkölt receptje - Igazi magyaros fogás


Egy nagy adag finom sertéspörkölttel mindenkit könnyen az asztalhoz tudsz csalogatni.


A sertéspörkölt szinte minden családban másként készül. Ha szárazabb húsból szereted, combból főzd. Ha a zsírosabb falatokért rajongsz, lapockát vásárolj. Vörösborral, chilivel még pikánsabbá teheted. Az íze nagyon jó, és alig van vele munka.

Hozzávalók 4 személyre:

    70 dkg sertéscomb
    2 vöröshagyma
    1 paradicsom
    1 paprika
    2 evőkanál őrölt pirospaprika
    1 csipet bors
    1 csipet őrölt kömény
    só
    zsír vagy olaj

Elkészítés:

A húst mosd meg, törölgesd meg, és vágd fel körülbelül másfél centis kockákra. A vöröshagymát hámozd meg, aprítsd fel, és zsiradékon pirítsd aranybarnára. Add hozzá a feldarabolt paradicsomot és paprikát, majd kis lángon kicsit süsd össze. Szórd meg őrölt pirospaprikával, sóval, borssal, köménnyel, nyomd hozzá a fokhagymát, rakd bele a húst, és fehéredésig kevergesd.

Öntsd fel egy deci vízzel. Ne tégy hozzá túl sokat, inkább többször pótold, különben nem lesz finom sűrű a szaft. Fedő alatt főzd puhára a húst bő egy, másfél óra alatt. Közben többször kevergesd és kóstold meg. Ha szükséges, tégy még hozzá fűszert. Galuskával, tarhonyával vagy egyszerűen csak kenyérrel kínáld.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések