A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tizenhárom határsértőt és egy embercsempészt fogtak el Kondorosnál


A 44-es számú főúton, Kondoros külterületén szombaton a rendőrök elfogtak egy román férfit, aki a gyanú szerint segített illegálisan átjutni tizenhárom külföldinek Romániából Magyarországra. A rendőrök előállították az embercsempészt és a határsértőket.


A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei szombaton, 4 óra 15 perc körül a 44-es számú főúton, Kondoros közelében ellenőriztek egy román honosságú kisteherautót és annak vezetőjét, egy román férfit. A jármű rakterében a rendőrjárőrök 13 külföldi férfit találtak. Közülük öten afgán, négyen indiai, hárman pakisztáni, egy pedig szomáliai állampolgárnak vallotta magát, de egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon.


A nyomozás eddigi adatai szerint a jármű vezetője segítséget nyújtott a határsértőknek abban, hogy miután Románia felől illegálisan átlépték az államhatárt, tovább tudjanak utazni. A 13 határsértőt a rendőrök a Gyulai Határrendészeti Kirendeltségen meghallgatták, majd szombaton, 15 órakor átadták őket a román hatóság képviselőinek. A kistehergépkocsit vezető férfit a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette.


Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések