Szőlővel sült, rozmaringos csirkecomb: a házi páctól ilyen finom

Ha az egyszerű csirkecombokat rozmaringgal, szőlővel kombinálod, és ínyenc pácban pihenteted, rögtön különlegessé válnak.

A bor kifejezetten jót tesz a sülteknek, így a csirkecombnak is. Sokkal zamatosabbá, szaftosabbá válnak tőle a fogások. Most ráadásul még szőlőt is pakolhatsz a csirke mellé. Fontos, hogy csak olyan bort használj főzéshez, sütéshez, amit szívesen meg is innál. Ne aggódj, az alkohol elpárolog, így gyereknek is bátran adhatod, és akkor is ehetsz belőle, ha még kocsiba kell ülnöd. Használhatsz egész combot, de csak az alsó vagy a felső részét is teheted a tepsibe.

Hozzávalók:

* 6 db csirkecomb
* 3 fürt szőlő
* 2 evőkanál olívaolaj
* 2 ág rozmaring
* 1 evőkanál citromlé
* 2 gerezd fokhagyma
* 0.5 teáskanál szárított kakukkfű
* 0.5 kávéskanál kömény
* 1 dl bor
* só
* bors

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, tisztítsd meg, és ízlés szerint szórd meg sóval, borssal. Az olívaolajat keverd össze a citromlével, a zúzott fokhagymával, a köménnyel, a kakukkfűvel, majd kend be vele a combokat, és fedd le.  

Legalább két órára tedd a hűtőbe, de jobb, ha egész éjszaka hagyod pácolódni a húst.
 
Sütés előtt rendezd a combokat egy zsiradékkal kikent sütőedénybe, tedd melléjük a rozmaringot. Önts alájuk bort, és alufóliával lefedve told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 50 percig. Félidőben rakd a tepsibe a megmosott szőlőt is. Amikor a combok puhák, vedd le a fóliát, és pirítsd meg.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések