A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pikáns, chilis paradicsomszósz háziasan: húsokhoz, tésztákra mindig jól jön

Akár télre is elteheted a sokoldalú, zamatos paradicsomszószt, ami a chilitől még különlegesebb.

Ha szereted a csípőset, és feldobnád kicsit a paradicsomszószt, akkor bolondítsd meg chilivel! Ha lehet, napérlelte, házi zöldségekből készítsd. Ha a szószt átpasszírozod, még selymesebb végeredményt kapsz. Mindegy, hogy őrölt chilit vagy chilipaprikát teszel hozzá, ugyanúgy tökéletes lesz. Amennyiben télre készíted, és nem vagy rutinos befőző, kevés nátrium-benzoátot is szórj a szószra.

Hozzávalók:

* 2 kg paradicsom
* 2 db vöröshagyma
* 15 dkg cukor
* 4 gerezd fokhagyma
* 1 db chili
* 1 dl ecet
* 2 evőkanál olaj
* 1 evőkanál só
* 1 kávéskanál bors
* 0.5 csokor petrezselyem
* 2 ág bazsalikom

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan mosd meg, majd a vöröshagymát vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a feldarabolt paprikát, paradicsomot, és kis lángon főzd 50-60 percig. Ezt követően húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel.

Ízesítsd a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, a cukorral, zöldfűszerekkel, öntsd hozzá az ecetet, és forrald össze pár perc alatt. Kóstold meg, és ha szükséges, dobj még hozzá fűszert.

Szedd a szószt alaposan kimosott, sterilizált üvegekbe. Ha télre tennéd el, feltétlenül dunsztold, azaz csavard plédekbe, és várd meg, míg egy-két nap alatt a szósz kihűl.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések