A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Svédország: Megvertek egy férfit, aki meg akarta akadályozni a templom felgyújtását

A svédországi Ronneby városában törtek ki zavargások a hétvégén, amelyek során a megvadult résztvevők fel akartak gyújtani egy helyi templomot.

A tervük azonban nem jött össze, mivel egy férfi megakadályozta a gyújtogatást, a saját testi épségét kockáztatva, ugyanis megsérült az összecsapásokban.

A templomnál voltak este 9:50-kor, amikor láttam, hogy az emberek fel akarják gyújtani. Sokan voltak a tömegben fiatalok és felnőttek is egyaránt. Megálltam a templom bejárata előtt és rájuk szóltam, hogy ezt nem tehetik. A lángokat a kabátommal oltottam el. Ekkor rám támadtak, rugdostak és megvertek. A templomba is megpróbáltak betörni, de nem tudták kinyitni az ajtót

– emlékezett vissza a történtekre Naem Sufan, a svéd közszolgálati rádió érdeklődésére.

Sufan azt állította, hogy a csürhét az idegesítette fel, hogy a templomot akarta védeni.

Az elkövetők a férfi beszámolója szerint migránsok voltak.

Teljesen csalódott vagyok, amikor látom, hogy a bevándorlók ezt csinálják. Magam is bevándorló vagyok. Nem értem, Svédországnak köszönhetünk mindent. Békét adtak nekünk. Háborúból jöttünk, itt nem kell háborút csinálnunk – mondta.

Svédországban gyakoriak a templomrongálások. A Ronneby incidens néhány nappal azt követően következett be, hogy Malmőben egy templomot hét egymást követő nap rongáltak meg.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések