A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pihe-puha csokis, körtés piskóta: lehetetlen abbahagyni, annyira finom

A csokis-körtés piskóta minden érzékszervedet elvarázsolja: illatos, szinte szétolvad a szádban, és nagyon finom.

A zamatos, lédús körte számos süteménybe illik, így a pillekönnyű piskóta is sokkal finomabb lesz tőle. Főleg, ha még csokidarabokat is teszel a tésztába. A piskótába a tojás fele helyett víz kerül, így olcsóbb, és könnyebb a tésztája.

Hozzávalók:

* 16 dkg liszt
* 16 dkg cukor
* 10 dkg csoki
* 4 db tojás
* 2 db körte
* 1 csipet só
* 4 evőkanál víz

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéket rakd egy nagyobb tálba, és a csipet sóval verd kemény habbá. A sárgákat keverd habosra a cukorral, majd mehet bele a liszt, utána pedig kanalanként a víz. Óvatosan forgasd bele a fehérje habját, és a sima masszát öntsd egy vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe vagy tortaformába. Rakd a tetejére a kisebb gerezdekre vágott körtét, és potyogtasd bele a csokidarabokat.

Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Fontos, hogy közben a sütőt nem szabad nyitogatni. Amikor már szép aranysárga, jó az illata, szúrj a piskóta közepébe villát vagy hústűt. Ha nem marad rajta tészta, biztosan átsült.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések