Hirdessen itt

A fekete tea igazi csodaital: segít koncentrálni, támogatja a fogyást, erősíti az immunrendszert, óvja a száj egészségét

Emellett persze nagyon finom is, és mindenki számára elérhető.

Segít felvenni a  harcot a szabad gyökökkel

A fekete teában rengeteg az antioxidáns, ezért sejtvédő hatású és hatásos gyökfogó. Hozzájárul ahhoz, hogy szervezetünket kevésbé károsítsák a szabad gyökök, amelyek a daganatoktól a szívbetegségekig számos betegség kialakulásához hozzájárulnak.

Segíthet csökkenteni a koleszterinszintet

A magas LDLkoleszterin-szint számos betegség kialakulásának esélyét megnövelheti. Ha ilyen problémánk van, akkor érdemes napi 2-3 csésze fekete teát fogyasztani, mert kutatások szerint hatékonyan csökkenti a koleszterinszintet a benne található katekineknek köszönhetően.

Segít kordában tartani a vérnyomást

A magas vérnyomás szintén számos betegség kialakulásának esélyét megnövelheti: ilyen a krónikus vesebaj, a szívműködési zavar, a szívroham és a stroke is. Kutatások szerint napi 3 csésze fekete tea elfogyasztása fél éven át mérhetően csökkenti a vérnyomást a benne található flavonoidoknak köszönhetően.

Segít megakadályozni a fogszuvasodást

A fekete teában olyan összetevők találhatóak, amelyek akadályozzák a fogszuvasodásért felelős baktériumok szaporodását a szájüregben. Ráadásul még fluorid is van benne, amely segít erősíteni a fogzománcot.

Segíthet a fogyásban

A megfelelő étrend és a rendszeres sport mellett a fekete tea besegíthet a fogyókúrába. Kutatások szerint ugyanis fogyasztása segít csökkenteni a belekben azoknak a baktériumoknak a mennyiségét, amelyeket az elhízással is kapcsolatba hoztak.

Erősíti az immunrendszertó

Egy tanulmány szerint a fekete tea fogyasztása fél év alatt érzékelhetően megerősítheti a szervezetet és ellenállóbbá tehet a betegségekkel, fertőzésekkel szemben.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések