Omlós, roppanós banános-zabpelyhes keksz: villámgyors finomság

Csupán tíz perc munka kell ehhez az omlós banános-zabpelyhes kekszhez, ami sokáig friss marad a sütis dobozban.

A rostdús banánból mindig puha, napokig friss kekszet süthetsz. Ropogós zabpehellyel és dióval izgalmas lesz az édesség, ami az uzsonnás dobozba is tökéletes. Nem kenődik, de laktató. Arra ügyelj, hogy ne süsd túl: amikor kezd színesedni, vedd ki a sütőből, különben túl kemény lesz.

Hozzávalók:

* 15 dkg zabpehely
* 12 dkg vaj
* 10 dkg liszt
* 10 dkg cukor
* 10 dkg dió
* 1 db tojás
* 1 db banán
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 kávéskanál szódabikarbóna
* 1 kávéskanál fahéj

Elkészítés:

A lisztet szórd egy tálba, keverd össze zabpehellyel, kis darabokra vágott dióval, szódabikarbónával és fahéjjal. A puha vajat habosítsd a kétféle cukorral, a tojással, és tedd hozzá a villával összetört banánt. Forgasd össze a száraz keverékkel.

Formázz a masszából diónyi nagyságú gombócokat, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. A tenyereddel kicsit lapítsd el, és told forró sütőbe. Süsd meg 170 fokon körülbelül 15 perc alatt. Ha a keksz szép piros, kiveheted a sütőből. Lehet, hogy először puhának tűnik, de mire kihűl, megfelelő állagú lesz.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések